image fp4Kontakt os:

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Interviews og beretninger

Kronprinsparrets Sociale Priser

Kronprinsparrets Sociale Priser

Frivilligcenter Århus inviteret Formålet med arrangementet var at belønne arbejdet med...

Frivillig - Lenes historie

Frivillig - Lenes historie

Da Lene stod og skulle være med til at starte en forening op, følte hun sig på bar bund. Hun havde...

Hvorfor frivillig? Arnes historie

Hvorfor frivillig? Arnes historie

Da den yngste af Arnes to sønner for to år siden flyttede hjemmefra, besluttede han sig for at...

Hvorfor frivillig? Janns historie

Hvorfor frivillig? Janns historie

Jann er en helt almindelig familiefar i starten af fyrrene. Han har tre børn og et autoværksted -...

 • Kronprinsparrets Sociale Priser

  Kronprinsparrets Sociale Priser

  onsdag, 29. februar 2012 23:33
 • Frivillig - Lenes historie

  Frivillig - Lenes historie

  onsdag, 5. september 2012 23:11
 • Hvorfor frivillig? Arnes historie

  Hvorfor frivillig? Arnes historie

  onsdag, 5. september 2012 23:14
 • Hvorfor frivillig? Janns historie

  Hvorfor frivillig? Janns historie

  onsdag, 5. september 2012 23:16

Hvorfor frivillig? Janns historie

Jann er en helt almindelig familiefar i starten af fyrrene. Han har tre børn og et autoværksted - og så er han Natteravn. Cirka tre gange om måneden ifører Jann sig den genkendelige gule jakke og går sammen med to andre voksne rundt i byens gader for at hjælpe unge mennesker, som har brug for det.

hvorforfrivillig2-artikelSom frivillig Natteravn er Jann en af de ansvarlige rollemodeller, der er med til at gøre det trygt for forældre at sende deres børn ud i det offentlige rum. Ifølge Jann er ideologien i arbejdet helt rigtig. En af hans egne børn skal snart konfirmeres, og derfor mener han, at han selv har et ansvar for at hjælpe de unge.

Der er også et vigtigt socialt aspekt i dét at være frivillig, og det har givet ham nogle bekendtskaber, han ellers aldrig ville have fået: ”De engagerede er mennesker fra alle sociale lag”, forklarer Jann og fortæller, at han møder alle, lige fra direktører til helt ”almindelige” mennesker.

I kraft af, at Jann har sin egen virksomhed, har han også mulighed for at bidrage til Natteravnene på en anden måde. Blandt andet donerer han forskellige produkter såsom bolsjer eller andet, som de deler ud til de unge. Derudover giver han sin støtte til organisationens arbejde i form af øvrige sponsorater.

Det skal ikke være det samme som at gå på arbejde. Her er det dejligt bare at skulle høre efter, hvad de andre siger.

Til gengæld for sit engagement forlanger Jann, at der er styr på tingene – og det er der! Jann kan booke sine ture pr mail og får automatisk en besked to dage før, han skal ud og gå. Han har også frabedt sig ansvaret som turleder, da han mener, at han har ledelse og ansvar nok i fuldtidsjobbet som chef. Som frivillig nyder han i stedet, at der er andre, der fortæller ham, hvad han skal gøre. ”Det skal ikke være det samme som at gå på arbejde. Her er det dejligt bare at skulle høre efter, hvad de andre siger”, fortæller Jann.

Når Jann kommer hjem og lægger hovedet på puden efter en aften med de andre Natteravne, har han en god fornemmelse i kroppen. ”Det giver en tilfredsstillelse, og det er det hele værd, når man får en taknemmelig besked fra en mor til en lidt for fuld pige, man lige har hjulpet hjem” forklarer Jann.

...det skal være nemt at blive frivillig!
Det skal være nemt at finde det frivillige job, man brænder for. Derfor hjælper frivilligcentrene mennesker, der ønsker at engagere sig, med at finde det rette frivilligjob for dem.