Ukraine


Modtagelse af og hjælp til ukrainske medborgere

I Silkeborg er vi klar til at tage imod flygtninge og dermed bidrage til den humanitære opgave, som Danmark og verden står over for med den ulykkelige og tragiske krig i Ukraine. Se status på situationen på kommunens hjemmeside:

https://silkeborg.dk/Kommunen/Nyheder-Kommunen/Silkeborg-hjaelper-vores-ukrainske-medborgere

Hvad kan du gøre som borger?

 • Borgere der ønsker at bidrage opfordres til at donere penge og/eller at tage kontakt til de etablerede frivillige og humanitære organisationer. Du finder de relevante her: https://frivilligcenter-silkeborg.dk/find-din-forening/category/integration og https://frivilligcenter-silkeborg.dk/find-din-forening/category/genbrugsbutikker
 • Borgere der fx ønsker at give penge, organisere transport, åbne deres hjem, skabe aktiviteter, samle tøj, tæpper, legetøj m.v. opfordres til at kontakte de frivillige organisationer direkte.
 • PENGEDONATIONER: Janni Vendelbo Lauridsen fra KSA Silkeborg har stiftet en indsamlingskonto på MobilePay: 730074. Kontoen er tiltænkt hjælp til arrangementer, indkøb mv.
  Man kan benytte sig af personligt fradrag, når man bruger MobilePay ved at skrive sit personnummer i beskedfeltet. Man kan også indbetale på kontonummer: 7138-0001012773. Når man indbetaler på konto, skal man skrive "Ukraine" i tekstfeltet.  
  Ønsker virksomheder fradrag for større beløb, skal de rette henvendelse til Janni: jvl@blaakors.dk  // tlf. 91168017  
 • Facebookgrupper, der støtter op om formålet: dansk - ukrainsk netværk Silkeborg , Venligboerne i Silkeborg , ❤️ rum til Ukraine ; Українські біженці у Сiлкеборзi Ukrainske flygtninge i Silkeborg
 • Røde Kors har etableret callcenter for frivillige, der vil tilbyde hjælp til ukrainske flygtninge. Røde Kors koordinerer med andre organisationer og myndigheder. Se mere på Røde Kors
  Når der bliver brug for frivillige til konkrete og relevante opgaver lokalt, kan Røde Kors igangsætte en indsats med de registrerede frivillige. Det kan fx være som venskabsperson eller -familie, praktiske spørgsmål, netværk i lokalsamfundet, træning af det danske sprog, sociale arrangementer, lektiecaféer m.v.
 • Borgere og virksomheder, som ønsker at tilbyde husly til de ukrainske flygtninge, kan skrive til Silkeborg Kommune på e-mail Boliger.Ukraine@silkeborg.dk eller ringe på tlf. 89 70 20 00.
 • Oversigt over hjælp og aktiviteter:

Fotoet af Rådhuset i de ukrainske flags farver blåt og gult er fotoredigeret fra Silkeborg bys 175-års jubilæum i 2021, hvor Silkeborg Rådhus blev oplyst af farverige projektører.

 

Frivilligcenter Silkeborg | Skoletorvet Estrupsgade 4, 1. sal | 8600 Silkeborg
Tlf.: 8682 0098 |  kontakt@frivilligcenter-silkeborg.dk